Skip to content

Tips per entrevistar candidats per a un treball remot

Després de viure la sacsejada social causada per la COVID-19, el teletreball s’ha imposat en l’entorn laboral de l’actualitat. Per això, l’empresari ha d’adaptar també. I, a més, hem de saber com realitzar una entrevista laboral als candidats per a un treball remot. Per descomptat, sempre cal contractar el millor candidat per a un lloc de treball. Però és encara més important ser curós quan aquest treballador donarà a terme les seves tasques i responsabilitats a distància. No podràs estar a prop d’ell o ella quan li sorgeixi un dubte, quan tingui un problema amb un client … Per això, la persona que teletreballa ha de tenir unes característiques especials que intentarem descobrir durant l’entrevista que li farem.

Pregunta tot el que necessitis

Un sistema molt pràctic és incloure preguntes simples de “sí” o “no” segons els requisits de la feina que estàs oferint. D’aquesta manera, podràs filtrar de manera senzilla i ràpida als candidats que no compleixin amb els criteris bàsics. Per exemple, pots preguntar ¿tens aquesta habilitat concreta que requerim? Disposes de la titulació necessària? Estàs disponible per treballar en l’horari marcat? Aquesta ronda de preguntes reduirà de manera considerable la llista de candidats, fent que només passin al següent nivell d’entrevista dels millors.

Pots fer a continuació una ronda de preguntes obertes. D’aquesta manera, podràs arribar a conèixer millor els candidats que volen entrar a formar part del teu equip humà. Respondre a aquestes qüestions permet als candidats explicar per què estan interessats en el treball que ofereixes, per exemple. De la mateixa manera, les persones que sol·licitin el lloc podran esplaiar-se en detalls personals, en com reaccionarien davant d’una situació o l’altra …

Valora els detalls

Ser un treballador remot implica molt més esforç que un treballador normal. Un membre del teu equip que realitzarà teletreball ha de ser algú amb característiques especials. Per exemple, és una persona que ha de tenir iniciativa i constància, ja que treballarà amb escàs control. Ha de ser una persona que se senti especialment motivada per dur a terme el seu treball, fins i tot quan ningú li estigui mirant.

Ha de ser una persona realment interessada en la seva tasca. Haurà de ser una persona acurada, atenta als detalls. Algú constant, discret i prudent, alhora que decidit i independent. Que se senti especialment identificada amb els objectius i filosofia de l’empresa a la qual representa.

No has d’oblidar que és important que sigui una persona resolutiva, amb iniciativa, amb capacitat de reacció davant situacions en què no tindrà el suport de companys o del seu superior.

Contractar bons empleats remots és un veritable desafiament, ho sabem. No obstant això, ja saps que si necessites assessorament, el nostre equip d’experts t’ajudarà encantat. Junts, aconseguirem trobar la persona que encaixi perfectament en el teu engranatge. Una persona vàlida, de confiança i que, sobretot, se senti identificada amb els valors i filosofia que la teva empresa defensa i porta per bandera.

¿Quieres empezar a gestionar con tranquilidad tu negocio?

¡Ponte en contacto con nosotros y te asesoraremos de forma personalizada!