Skip to content

Tarifa rural per a autònoms que resideixin en poblacions inferiors als 5.000 habitants.

Avui et parlem de la tarifa plana rural per a autònoms, una de les novetats més interessants que ha portat la recent aprovació dels pressupostos generals de l´Estat 2018. Es tracta d´una important reducció en la quota de la Seguretat Social de treballadors per compte propi.

La bonificació suposa l´autònom un estalvi de 5.520 euros al llarg dels seus 24 mesos de vigència. Per beneficiar-se de la mateixa, el requisit fonamental serà desenvolupar l´activitat econòmica en qüestió, estant empadronat en un municipi amb una població no superior als 5.000 habitants.

La nova mesura pretén estimular l´increment de població, al mateix temps que genera autoocupació i la reactivació econòmica de zones estancades.

La tarifa plana rural va entrar en vigor el passat 1 d´agost i no té caràcter retroactiu. És a dir, només podran beneficiar-se de la reducció aquells que es donessin a partir d´aquesta data i no abans.

En què consisteix la tarifa plana rural?

La bonificació és una extensió de la tarifa plana de 50 euros, que ja havia estat ampliada en el seu primer tram de descomptes dels sis als dotze mesos, per a nous autònoms amb caràcter general.

En aquesta ocasió, la cosa va orientada a autònoms que es donin d´alta en àmbits rurals, tenint en compte que 1 de cada 5 autònoms desenvolupa el seu treball en aquestes àrees. Aquells que s´acullin a la tarifa plana rural, paguen 50 euros en concepte de quota, en lloc dels 280 euros corresponents a la base mínima de regulació.

Això sí, a l´gaudir dels 24 mesos de reduccions, la resta de trams de la tarifa plana no s´apliquen posteriorment.

A més, els autònoms que pretenguin donar-se d´alta gaudint de la tarifa plana rural, no han d´haver estats donats d´alta al RETA (Règim Especial de Treballadors Autònoms), en els últims dos anys, tres si s´ha sol·licitat alguna bonificació anteriorment.


Requisits per accedir a la tarifa plana rural

– Ser nou autònom o no haver estat d´alta en el RETA en els darrers 2 anys

– Tramitar l´alta després l´1 d´agost de 2018

– Estar empadronat en un municipi amb una població inferior als 5.000 habitants (tenint en compte les dades oficials del padró vigents en el moment de l´alta com a autònom)

– Estar donat d´alta a Hisenda, corresponent al lloc de desenvolupament de l´activitat

– Mantenir l´alta en l´activitat autònoma en el mateix municipi durant els dos anys següents.

¿Quieres empezar a gestionar con tranquilidad tu negocio?

¡Ponte en contacto con nosotros y te asesoraremos de forma personalizada!