Skip to content

La Seguretat Social aprova una moratòria de cotitzacions socials per a 12 sectors econòmics.

El Ministeri d´Inclusió, Seguretat Social i Migracions ha donat llum verda a l´ordre ministerial que desenvolupa la moratòria de les aportacions empresarials a les cotitzacions socials inclosa en el Reial Decret 11/2020 i que permetrà a les empreses i autònoms de 12 sectors econòmics suspendre durant sis mesos sense cap tipus d´interès les cotitzacions socials (per a empreses, aportacions empresarials i per conceptes de recaptació conjunta i els treballadors autònoms, per les seves quotes) pagadores en els mesos de maig, juny i juliol.

En el cas dels autònoms aquestes mensualitats són les corresponents a aquests mesos, mentre que en el cas de les empreses són les meritades en el mes immediatament anterior. En concret, l´Ordre Ministerial faculta els següents sectors econòmics a sol·licitar la moratòria de cotitzacions socials sense interessos per als propers mesos:

Codi CNAE 2009 Descripció activitat

119     Altres conreus no perennes
129     Altres cultius perennes
1812     Altres activitats d´impressió i arts gràfiques
2512     Fabricació de tancaments metàl·lics
4322     Fontaneria, instal·lacions de sistemes de calefacció i aire condicionat
4332     Instal·lació de fusteria
4711     Comerç a l´detall en establiments no especialitzats, amb predomini de productes alimentaris, begudes i tabac
4719     Un altre comerç a l´detall en establiments no especialitzats
4724     Comerç a l´detall de pa i productes de fleca, confiteria i pastisseria en establiments especialitzats
7311     Agències de publicitat
8623     Activitats odontològiques
9602     Perruqueria i altres tractaments de bellesa

La moratòria permetrà als autònoms i empreses l´activitat es correspongui amb aquests codis de la CNAE sol·licitar la suspensió de les quotes empresarials dels seus treballadors durant un termini de sis mesos sense cap tipus d´interès. Si se´ls concedeix la moratòria, els pagaments que havien de realitzar al maig s´ingressaran al novembre i així successivament amb la resta de mensualitats.

Les empreses han de sol·licitar aquesta moratòria entre l´1 i 10 del mes en què haurien d´afrontar el pagament a la Tresoreria General de la Seguretat Social a través de sistema RED. En el cas dels treballadors autònoms que no tinguin autoritzat RED, podran utilitzar el servei de la seu electrònica de la Seguretat Social.

Aquesta mesura és nova pel que fa a la seva extensió, ja que fins ara les moratòries autoritzades s´havien cenyit a criteris geogràfics, com a conseqüència de catàstrofes naturals, com va ser el cas de terratrèmol de Lorca el 2011, però mai s´havia realitzat a nivell sectorial.

Els autònoms i empreses l´activitat no es trobi entre les indicades, tenen la possibilitat de sol·licitar un ajornament de les cotitzacions socials amb un tipus d´interès de l´0,5% set vegades inferior a l´habitual per als pagaments que havien de realitzar en els mesos d´abril , maig i juny.

Aquestes iniciatives formen part de l´paquet de mesures que ha posat en marxa el Govern amb l´objecte de mitigar els efectes de la pandèmia de COVID-19 per a empreses, autònoms i treballadors.

¿Quieres empezar a gestionar con tranquilidad tu negocio?

¡Ponte en contacto con nosotros y te asesoraremos de forma personalizada!