Skip to content

La importància de deixar-se assessorar en l’àmbit laboral

La possibilitat per a les empreses de deixar-se assessorar en l’àmbit laboral és fonamental per diversos motius. Aquesta entrada t’indica les raons més importants per les quals comptar amb un gestor laboral.

Motius per deixar-se assessorar en l’àmbit laboral

El coneixement de la legislació laboral és fonamental i, en molts casos, es desconeixen detalls d’aquesta. Els gestors laborals són especialistes que et poden aportar aquest coneixement i actuar abans, durant i després de la contractació. És cert que hi ha alguns beneficis genèrics, però en aquest cas volem donar claus concretes. Els avantatges de deixar-te assessorar en l’àmbit laboral per un expert són les següents:

1. Coneixeràs les modalitats de contracte que més t’interessen i les bonificacions

La legislació espanyola preveu diverses modalitats de contractació: temporal, indefinit, per a la formació i aprenentatge i en pràctiques. Un assessor laboral t’indicarà quina és l’opció que més t’interessa per contractar segons els interessos de la teva empresa i sense cometre frau de llei.

La política laboral té una dimensió social indubtable i, per això, el Govern bonifica a determinats col·lectius com a menors de 35 anys, dones, persones amb diversitat funcional o víctimes del terrorisme. Aquestes bonificacions en les quotes a la Seguretat Social poden variar d’any en any, per aquest motiu et convingui comptar amb un assessorament especialitzat.

En conseqüència, aquestes qüestions són clau per disposar d’un assessor laboral.

2. Els documents estaran ben redactats i ajustats a Dret

El contracte, perquè en el futur no es consideri nul, ha d’estar ajustat a Dret en la redacció.

Per tant, un servei d’assessoria laboral per a empreses s’encarrega de redactar l’esborrany. A més, l’assessor també es pot encarregar de la gestió de les nòmines i de la liquidació, en cas d’acomiadament. Això facilitarà els tràmits ordinaris en relació amb els Recursos Humans.

Aquestes gestions poden resultar molt complicades, sobretot per a PIMES i autònoms. Aquest treball t’ho estalviaràs si comptes amb una assessoria.

 

3. L’empresa estarà representada legalment en cas de demandes

La demanda per acomiadament improcedent o nul és una possibilitat en cas d’extinció de la relació laboral. En aquest cas, un assessor laboral et pot representar davant el Servei de Mediació de la teva Comunitat Autònoma per conciliar o davant el Jutjat del Social si el plet arriba a judici. I no hi ha dubte que, com coneixerà el cas, aquesta representació serà de més qualitat.

4. Disposaràs de tota la informació necessària per implementar un protocol de prevenció de riscos laborals

La legislació de Prevenció de Riscos Laborals obliga que les empreses implantin protocols interns de seguretat. Això suposa conèixer quines són les diferents responsabilitats i qüestions que tractar. Un assessorament laboral per a empreses tracta, també, d’aquestes qüestions per evitar problemes futurs.

Conclusió

L’opció de deixar-se assessorar en l’àmbit laboral és convenient per seguretat jurídica, per optimització dels costos laborals i perquè s’estalvia diners. En IF Assessors comptem amb un equip multidisciplinari que et proporciona assessorament laboral. Contacta amb nosaltres per obtenir més informació!

¿Quieres empezar a gestionar con tranquilidad tu negocio?

¡Ponte en contacto con nosotros y te asesoraremos de forma personalizada!