Skip to content

La COVID-19 reforça la figura del Controller Financer

La pandèmia de la COVID-19 i les seves conseqüències ha enfrontat als directors financers (CFO) a un desafiament sense precedents. A més, aquesta crisi presenta variacions dia rere dia. Per tant, el Controller Financer es convertirà en un líder empàtic amb una alta capacitat d’adaptació. La crisi de covid-19 fa ressorgir aquesta figura com algú capacitat per facilitar la transició de la “nova normalitat” i, en conseqüència, a emergir més forts en la “pròxima normalitat”. En aquest post, detallarem com la COVID-19 ha reforçat la figura del CFO.

Preveure i modelar els hipotètics escenaris

La pandèmia mundial de la COVID-19 fa que el nostre futur no estigui d’el tot clar. Ens restringirà aquesta crisi nostra qualitat de vida durant uns pocs mesos més? O aquests problemes econòmics i de salut es van a allargar durant anys? En aquesta situació que vivim, seguir actuant com fins abans de la pandèmia pot ser un greu error.

El Controller Financer ha de planificar diferents escenaris. Així, podrà utilitzar-los per construir models de predicció i pronòstics per avaluar l’impacte potencial de la pandèmia i diferents actuacions. El CFO es converteix en figura clau per a la teva empresa, ja que s’avançarà a les incerteses. Aquest avançament li permetrà desenvolupar plans d’acció per posicionar el seu equip, orientant-lo cap als resultats buscats. També podrà modificar les decisions estratègiques i financeres, adaptant-se en tot moment a les circumstàncies concretes.

Elaborar informes financers

Els informes financers necessaris són un pilar fonamental per a prendre les decisions que dirigeixen el teu negoci. En l’actualitat, la incertesa i la por a què s’enfronten les empreses sobre les perspectives econòmiques futures tindran implicacions importants. El CFO ha d’avaluar la capacitat de l’empresa perquè aquesta continuï com una empresa en funcionament.

Per aconseguir aquest fi, comunicar-se d’una manera eficaç és bàsic. Per tant, els informes financers del CFO explicaran les estimacions a través de manera clara.

Gestionar el talent

La irrupció de la COVID-19 ha provocat que la majoria de les empreses hagin optat, quan ha estat possible, pel teletreball. Aquesta variant de treball s’ha convertit en un dels canvis culturals més importants de la nostra vida.

Una altra de les virtuts del CFO serà gestionar i cuidar l’equip humà de l’empresa. Però, ¿com gestionar el teu equip quan els seus membres treballen fora de la seu de l’empresa? Què fer si un treballador que teletreballa es posa malalt? O si ha de tenir cura d’un familiar? El CFO ha de bregar amb aquests nous problemes i reptes. El més important per al Controller Financer és aconseguir que l’equip que treballa en remot segueixi compromès amb l’objectiu de l’empresa. Que els membres de la plantilla reflecteixen la filosofia de la institució per a la qual treballen.

La COVID-19 ha transformat el nostre món, el nostre dia a dia i els negocis. La primera conseqüència ha estat, per descomptat, negativa. Però, com passa sempre, després de la tempesta ve la calma. Per tant, el CFO de la teva empresa ha d’aprofitar la crisi ocasionada pel coronavirus. Aquesta és una oportunitat única per començar des de zero, planificant una gestió financera més sòlida i fent que la teva empresa creixi enmig de l’adversitat.

Recorda que en IF Assessors tens al teu abast un equip d’assessors especialitzats, que t’ajudaran en qualsevol dubte que puguis tenir.

¿Quieres empezar a gestionar con tranquilidad tu negocio?

¡Ponte en contacto con nosotros y te asesoraremos de forma personalizada!