Skip to content

Ets dona i emprenedora? Aquests ajuts t´interessen.

El Consell de Ministres va aprovar a finals del 2018 el Pla de Xoc per l´Ocupació Jove 2019-2021. Aquest pla contempla dues mesures exclusives per afavorir l´emprenedoria de la dona.

En concret, s´han proposat incentius per a les dones joves aturades per tal que puguin iniciar negocis per revitalitzar l´economia i donar suport al emprenedoria femení.

El Pla de Xoc per l´Ocupació Jove 2019 – 2021 comprèn fins a un total de 50 mesures per fomentar l´ocupació i la formació de diferents col·lectius com joves aturats o dones emprenedores, que compten en aquest Pla amb dues ajudes específicament dirigides a fomentar la seva emprenedoria.

Suport Startup o projectes de base tecnològica

Dins el Pla de Xoc per l´Ocupació Jove 2019 – 2020 trobem la Mesura Suport Startup o projectes de base tecnològica per a dones joves adreçat a dones joves desocupades que vulguin crear una empresa de tipus Startup o bé un projecte de base tecnològica. Per a això i amb el ferm objectiu de fomentar l´inici de negocis que permetin revitalitzar l´economia i donar suport al emprenedoria femení, des dels Serveis Públics d´Ocupació es duran a terme les següents accions:

– Permetre la capitalització de les prestacions d´atur.

– Suport d´una persona qualificada que assessori a la dona emprenedora amb el seu pla de negoci oferint serveis de monitoratge, prenent com a referència el contingut del servei d´emprenedoria de la Cartera Comuna de Serveis del Sistema Nacional d´Ocupació.

Un cop acreditada la viabilitat del negoci per part dels Serveis Públics d´Ocupació, s´accedirà a les ajudes econòmiques previstes en matèria d´autoocupació per a la posada en marxa que requereixi d´un capital inicial. Tot això amb el suport dels Serveis Públics d´Ocupació en col·laboració amb entitats locals, empreses públiques i grans empreses, inversors privats, llançadores i incubadores que prestin la seva ajuda a través de finançament, cursos, mentoring, assessorament i accés a subvencions, així com programes pilot dissenyador per i per a dones joves.

Totes aquestes accions es coordinaran amb la Secretaria d´Estat d´Avanç Digital del Ministeri d´Economia i Empresa per donar un tractament vertebrat i integral en la constitució d´aquestes empreses, especialment en aquelles en què les dones tinguin gran protagonisme.

Suport a la dona jove en l´entorn rural

També, dins el Pla de Xoc per l´Ocupació Jove 2019 – 2020 trobem la Mesura Suport a la dona jove en l´entorn rural dirigida a les dones joves instal·lades en entorns rurals de menys de 5.000 habitants que podran rebre per part dels Serveis Públics de ocupació i les corporacions locals formació en tecnologies TIC i nous sectors de futur aprofitant les noves tecnologies amb monitors i tutors amb possibilitat d´ensenyament en línia.

Per a això, es establir accions de cooperació entre els serveis públics d´ocupació, les corporacions locals o diputacions amb programes impulsats pel Comissionat del Govern per al repte demogràfic.

A més, per fomentar l´emprenedoria de la dona en l´àmbit rural s´estableix una tarifa plana hiperreducida per a aquelles dones instal·lades en regions de menys de 5.000 habitants.

Amb aquests ajuts es pretén fomentar la incorporació de la dona al mercat laboral fomentant la seva emprenedoria.

¿Quieres empezar a gestionar con tranquilidad tu negocio?

¡Ponte en contacto con nosotros y te asesoraremos de forma personalizada!