Skip to content

Consells per salvar una empresa en crisi

La gestió d’una empresa en crisi requereix d’un reconeixement previ de la situació per buscar solucions. En aquesta entrada et proposem mesures per aconseguir revertir la solució.

7 consells per salvar una empresa en crisi

El primer que convé assenyalar és que aquests consells només serveixen si consideres que l’empresa té alguna possibilitat de supervivència. En cas contrari, el preferible, tant per qüestions econòmiques com legals, és que et acullis a la Llei Concursal. Les diferents mesures que pots prendre són les següents:

1. Negocia els teus pagaments

La negociació dels pagaments és una de les opcions per agafar aire quan estàs en dificultats. Això implica, per exemple, que aconsegueixis diferir el pagament de determinats rebuts o deutes. Això sí, per això convé comptar amb un historial de pagaments bo i has de prendre altres mesures en paral·lel.

2. Busca finançament

La recerca de finançament és una altra de les alternatives que convindria aplicar. Això es pot aconseguir de dues maneres, o bé mitjançant un préstec o crèdit (més complicat) o mitjançant ampliacions de capital. En funció de el cas de la teva empresa, podràs optar per una via o una altra.

3. Redueix els teus costos

La reducció dels costos pot semblar obvi, però no està de més recordar-ho. Quan prenguis la gestió d’una empresa amb problemes, has de comprovar a consciència si pots fer les mateixes funcions amb menys recursos. Això és clau per a un bon balanç, no només a curt termini.

4. Revisa la teva política comercial

La revisió de la política comercial és un altre dels elements clau. Potser benes bé un producte o servei, però no li treus el rendiment econòmic. O per contra, tens alguna cosa bo que oferir, però no vens el que necessites pel preu o altres qüestions. Per tant, és una de les qüestions que hauràs de comprovar.

5. Plantejar els processos productius

Els processos productius poden ser ineficients o, simplement, innecessaris en alguns casos. És bo que et plantegis si has de realitzar totes les funcions tu o has de subcontractar algunes. Això a curt termini pot implicar un cost, però és fonamental si vols assegurar la viabilitat d’una empresa. Si una empresa és viable, podràs fer aquests canvis.

6. Cobra deutes pendents

El moment de cobrar el que et deuen és aquest, no més tard. Per tant, convindrà que negociïs els cobraments i, en funció de la necessitat i de la quantia, que negociïs lleves per tenir liquiditat. Aquesta és una de les qüestions que t’ajudaran a reflotar l’empresa.

7. Replanteja el negoci si cal

El model de negoci potser és poc rendible o has de canviar-parcialment. Això no serveix per a un gir de 180º, però potser sí que hi ha coses que puguis canviar. En conseqüència, no estarà de més que vegis si, amb els recursos que tens, pots replantejar el teu negoci per vendre més.

Conclusió

Les persones que gestionen una empresa en crisi solen tenir diversos dubtes pràctiques, tant financeres com legals. A IF Assessors disposa d’un servei d‘assessoria especialitzada per a empreses amb problemes. Contacta’ns si vols més detalls.

¿Quieres empezar a gestionar con tranquilidad tu negocio?

¡Ponte en contacto con nosotros y te asesoraremos de forma personalizada!