Skip to content

El que has de saber per no perdre´t en la renda 2018.

Ja va arribar aquest moment en l´any en què has de fer la declaració de la renda. Tot i que es tracta d´un procés d´ajust fiscal que es repeteix cada any, la campanya de la renda genera molts dubtes que solen repetir-Hi ha alguna novetat important? Puc deduir alguna cosa més aquest any? Volem ajudar-te en aquest procés, així que anem a respondre a algunes de les preguntes més freqüents, explicar les novetats i donar-te alguns consells.

Dates clau per a la campanya de la Renda.
 
– 15 de març: Ja pots consultar les teves dades fiscals, a través de l´App.
– 1 d´abril: Comença el termini per demanar cita prèvia «Pla diem».
– 2 d´abril: S´inicia el termini de presentació a través de telèfon o Internet.
– 14 de maig: A partir d´aquesta data es podran presentar les declaracions presencials.
– 26 de juny: Acaba el termini per presentar les declaracions amb domiciliació.
– 1 de juliol: Fi de la campanya de la Renda 2018.


Se suprimeix el paper i la predeclaració

L´AEAT ha decidit suprimir l´anomenada ´predeclaració´ de la renda en paper perquè en ocasions aquests documents generaven duplicitats de presentació que posteriorment calia corregir i que podien generar retards en el cas de les declaracions amb resultat a retornar.

Els contribuents, però, podran seguir imprimint la vista prèvia de la declaració per revisar-la, però no servirà per a la seva presentació física.

Novetats

Revisi l´esborrany abans de presentar la declaració de la renda i comprova que estan incloses totes les deduccions. Aquestes són algunes de les novetats d´aquest any per fer la declaració:

Nou llindar per a realitzar la declaració: Els contribuents amb rendiments del treball procedents de dos pagadors inferiors a 12.643 euros no estan obligats a declarar. El llindar per als que cobrin les seves retribucions del treball d´un sol pagador es manté en 22.000 euros anuals.

Reducció de quota: Els contribuents amb rendes inferiors a 16.825 euros es beneficiaran d´una reducció de la quota.

Beques: Com a novetat per a l´exercici 2018, s´incrementa el límit exempt de les beques públiques i les concedides per entitats beneficiàries per a cursar estudis. La dotació econòmica exempta s´eleva a 6.000 euros anuals i fins als 18.000 euros a l´any si la beca té per objecte compensar despeses de transport i allotjament.

Habitatge habitual: A partir de 2018, es regula la deduïbilitat de dues despeses a efectes de la determinació del rendiment net, els de subministraments en cas de contribuents que desenvolupen l´activitat en el seu habitatge habitual i els de restauració en l´exercici de l´activitat.

Llar d´infants: La novetat amb efectes per a l´exercici 2018 rau en què es podran deduir 1.000 euros addicionals quan el contribuent que tingui dret a la deducció hagués satisfet en el període impositiu despeses de custòdia del fill menor de 3 anys en llars d´infants o centres d´educació infantil autoritzats.

Deducció per a famílies nombroses, a partir del quart fill
: La novetat per a l´exercici 2018 consisteix en què s´amplia la quantia de la deducció en 600 euros addicionals per cada un dels fills que formen part de la família nombrosa que excedeixi el nombre mínim de fills, és a dir, a partir del quart fill.

Prestació de maternitat i paternitat: Els ingressos corresponents a les prestacions de maternitat i paternitat cobrats en 2018 estan exempts del pagament d´IRPF.

APP: Aquest any a través de l´APP de l´Agència Tributària es podran realitzar tots els exercicis referents a la declaració de la renda: es pot modificar l´assignació tributària i el codi IBAN, quan presenti la seva renda, consultar les dades fiscals dels tres últims exercicis, sol·licitar i anul·lar cita prèvia, conèixer l´estat de la seva devolució, així com rebre avisos personalitzats al seu mòbil.

¿Quieres empezar a gestionar con tranquilidad tu negocio?

¡Ponte en contacto con nosotros y te asesoraremos de forma personalizada!