Skip to content

Ajudes i Bonificacions per contractar majors de 50 anys.

Dos dels requisits que més solen repetir-se en les ofertes d´ocupació són l´edat del candidat i els seus anys d´experiència en el sector o en un lloc similar a l´ofertat. La franja que més es demanda és la que va dels 26 als 35 anys. Passada aquesta edat, les possibilitats d´aconseguir una feina baixen a mesura que els candidats sumen més anys.

Els treballadors majors de 50 anys aporten a les empreses una mica del que els més joves no tenen: experiència a tots els nivells. Molts d´ells han estat exercint una mateixa activitat durant una vintena d´anys, el que els ha fet adquirir una sèrie de coneixements molt valuosos per a les empreses, sobretot per a les creades per joves emprenedors.

La seva llarga trajectòria, la seva experiència i la seva maduresa els fan tenir les coses molt clares, de manera que si s´involucren en un projecte ho fan fins al fons. Tots aquests anys de treball dedicats a una determinada professió es tradueixen en una agenda de contactes molt àmplia. Conèixer a molta gent del sector pot ser de gran utilitat a l´hora arribar a clients d´una forma més ràpida.

A més, la contractació, a partir de determinada edat, està bonificada. Per tant, si ets un autònom que contracta per primera vegada o una petita o mitjana empresa això és un gran avantatge per no desajustar el teu pressupost anual.

Contractació indefinida

Si contractes de manera indefinida i a temps complet a desocupats majors de 52 anys beneficiaris del subsidi d´atur (article 274 del Reial Decret Legislatiu 8/2015) se´t s´aplicarà la bonificació corresponent a cada col·lectiu.

Una altra possibilitat és contractar de manera indefinida o mantenir el contracte a treballadors majors de 65 anys amb 38 anys i 6 mesos de cotització, o amb més de 67 anys i 37 anys de cotització. Suposa per a tu una reducció de la quota empresarial per contingències comunes, excepte la incapacitat temporal, del 100%.

Contractació amb discapacitat

1. Si fas un contracte indefinit o converteixes un contracte temporal de foment de l´ocupació, en pràctiques i per a la formació o d´aprenentatge en empreses ordinàries:

– A un major de 45 anys amb discapacitat reconeguda igual o superior al 33% tindràs una bonificació anual de 5.700 € durant tota la vigència del contracte.

– A un major de 45 anys amb discapacitat severa tindràs una bonificació anual de 6.300 € durant tota la vigència del contracte.

2. Si fas un contracte temporal de foment de l´ocupació a un major de 45 anys:

– Amb discapacitat reconeguda igual o superior al 33% tindràs una bonificació anual (fins a la fi del contracte) de 4.100 € en cas de contractar un home i de 4.700 € si és una dona.

– Amb discapacitat severa tindràs una bonificació anual (fins a la fi del contracte) de 4.700 € en cas de contractar un home i de 5.300 € si és una dona.

¿Quieres empezar a gestionar con tranquilidad tu negocio?

¡Ponte en contacto con nosotros y te asesoraremos de forma personalizada!